QUÉ ÉS PER TU UN HEROI

Data: 20.03.2017

Els Manaies de Sant Daniel hem estat convidats a participar en la campanya organitzada pel col•legi Les Alzines QUÉ ÉS PER TU UN HEROI que tenia per objectiu explicar a les alumnes el valor de les persones que amb la seva acció quotidiana i moltes vegades anònima, ajuden a fer un món millor.

Des del col•legi es va considerar que els Manaies de Sant Daniel, en tant que organitzadors i col•laboradors d’accions solidàries, també podríem aportar la nostra visió i, sobretot, ajudar-los a gravar en imatge i so a gironins rellevants explicant el què és per ells un heroi. Així hem pogut gravar al Sr. Bisbe de Girona, Francesc Pardo, al qui havia estat conseller de la Generalitat i alcalde de la nostra ciutat, Sr. Joaquim Nadal, als regidors de l’ajuntament Sra. Sílvia Paneque, Sr. Carles Ribas i Sra. Eva Palau, a la presidenta de ONCOLLIGA GIRONA, Sra. Lluïsa Farrés, al president del BANC DELS ALIMENTS de Girona, Sr. Frederic Gomez, a la presidenta de la Junta de Confraries de Girona, Sra. Rosa Domingo, als periodistes Josep Mª Fonalleras, Salvador Garcia i Antoni Puigverd, als cuiners Joan Roca (El Celler de Can Roca) i Eugeni Sanchez (Restaurant Can Marqués) i finalment ens hem filmat a nosaltres mateixos, això és, un manaia de Sant Daniel amb el casc posat i la cara tapada, que va pronunciar aquestes paraules:

L’HEROI DE FICCIÓ TÉ PODERS EXTRAORDINARIS I AIXÓ EL FA FAMÓS.
L’HEROI DE VERITAT TAMBÉ TÉ PODERS, PERÒ SAP QUE NO LI PERTANYEN. ELS TÉ CONCEDITS PER SER UTILITZATS NOMÉS EN BENEFICI DELS ALTRES, DONAR-LOS GRATIS I SENSE BUSCAR RECONEIXEMENT NI RECOMPENSA.

L’HEROI DE FICCIÓ NO TENE MAI POR.
L’HEROI DE VERITAT SI, PERÒ LA DOMINA PER ACOMPLIR LA SEVA MISSIÓ.

L’HEROI DE FICCIÓ SEMPRE GUANYA TOTES LES LLUITES
L’HEROI DE VERITAT SEMBLA QUE A VEGADES PERD, PERÒ HA APRÉS QUE LES MILLORS LLUITES NOMÉS ES PODEN GUANYAR SI ESTÀ DISPOSAT A PERDRE-LES I SI PERD HAVENT LLUITAT, S’HA GUANYAT A SI MATEIX I AIXÍ HA DONAT EXEMPLE ALS ALTRES. D’AQUESTA MANERA ACABA GUANYANT.

L’HEROI DE VERITAT SAP QUE LA MILLOR CAUSA PER LA QUE ES POT LLUITAR ÉS L’AMOR. L’AMOR A DEU, ALS ALTRES I A SÍ MATEIX.

JO NO SOC CAP HEROI, PERÒ VOLDRIA SER-HO.
PER AIXÓ SOC MANAIA DE SANT DANIEL.