EDICIÓ DEL CONTE "EL MANAIA" DE PRUDENCI BERTRANA

Data: 16.02.2017

Benvolguts amics,

 

Us informem que la nostra associació MANAIES DE SANT DANIEL ha publicat el conte titulat “El Manaia” del gran escriptor modernista Prudenci Bertrana.

 

Aquesta feliç noticia la devem a la iniciativa del doctor en filosofia Oriol Ponsatí-Murlà que, suma a les seves activitats professionals, la de director de Edicions de la ela geminada. Ell ens va convidar a fer-nos càrrec d’aquesta edició que coincideix amb l’inici de l’any 2017, que l’ajuntament de Girona ha volgut dedicar a la figura de Prudenci Bertrana.

 

Amb la publicació d’aquest conte volem retre un modest homenatge a aquest eminent escriptor tant vinculat a la nostra ciutat i a la vegada divulgar aquest deliciós relat, segurament desconegut per a molts, que tracta dels nostres avantpassats, els manaies de la vall de Sant Daniel.

 

L’edició d’aquest opuscle ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’esmentada editorial i a la generositat del Centre Ferran Agulló, de l’amic Carles Monguilod i d’un tercer donant que ens ha demanat romandre en l’anonimat, que han assumit les despeses de producció. El dibuix que figura a la coberta és un apunt d’un manaia de Sant Daniel del primer terç de segle XX fet a la ploma per en Joaquim Pla i Cargol, editor, llibreter, cronista que fou de la nostra ciutat i avi de la nostra amiga Isabel Pla i Soler, que ha tingut la gentilesa d’accedir a que figurés a la portada d’aquesta publicació.

 

La propietat d’aquesta edició és de Edicions de la Ela Geminada. No es pot vendre. A tots aquells que estigueu interessats en tenir-ne un exemplar el podreu trobar a la nostra parada de la Fira d’entitats o a la del dia de Sant Jordi. També podeu escriure al nostre correu info@ manaiesdesantdaniel.cat.